TECHNOLOGY OF CANNED FRUITS AND VEGETABLES, ENRICHED BIOLOGICALLY ACTIVE SUBSTANCES OF NATURAL ORIGIN
Purpose of the development:
Украинский университет разработал технологию, которая позволила улучшить органолептические свойства и пищевую ценность плодовоовощных консервов за счет рецептурных особенностей.
Recommended application field:
Консервная промышленность.
Advantages over analogues:
- improving the organoleptic properties due to the introduction of the formulation components that enrich the taste (prunes, honey, herbs, etc.);
- higher nutritional value of canned introduction of the formulation components with a high content of vitamins, macro- and microelements (beets, honey, herbs, prunes)
- canning industry of Ukraine and CIS States do not produce similar products.
The development stage readiness:
Ready for application
Description of the development:
() Производство разработанных консервов предполагает использование традиционного оборудования и состоит из операций подготовки сырья, мытья, инспекции, нарезки, измельчения, подготовки заливов, заключения в тару, укупоривания, стерилизации и оформления готовой продукции.
Разработаны оригинальные рецептуры плодоовощных консервов, обогащенных биологически активными веществами природного происхождения, а именно: "Цветная капуста в соке из свеклы", "Баклажаны в томатной заправке", "Медовые перцы, фаршированные капустой", "Напиток яблочный", "Овощи с медом и черносливом", "Перец, фаршированный баклажанами" ,"Овощная паста с зеленью", "Томаты зеленые с овощами".
Information about newness of the development:
there are Ukrainian patents -- 6 items
corresponds technical description
Ready for implementation
Possibility of transfer abroad:
Licence's sale Combinated reduction to industrial level
Photo
Country
Ukraine
For additional information turn to: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|