БІЧ-АНАЛІЗАТОР ІНФРАЛЮМ ФТ-10
Призначення розробки:
Призначений для швидкого визначення складу і якості таких продуктів, як пшениця, ячмінь, жито, овес, пшеничне і житнє борошно, кукурудза, соя, соєве борошно, соєвий шрот, соняшникова макуха і шрот, м'ясокісткове борошно, рибне борошно, кормові дріжджі, комбікорми, сухе молоко, молоко, йогурти, сири, сирні маси, м'ясні фарші та ін.
Рекомендована область застосування:
Галузі застосування
- хлібозаготівля: експрес-визначення сорту та якості зерна і борошна;
- птахівництво та тваринництво: контроль складу та якості кормової сировини та кормів;
- харчова промисловість: контроль сировини, продукції та відходів, контроль технологічнихпроцесів;
- ветеринарний контроль: контроль складу та якості кормів;
- санітарний контроль: контроль складу, ідентифікація та визначення автентичності продукції;
- хімія і нафтохімія: визначення автентичності та ідентифікація сировини і продукції;
- фармацевтика:експрес-ідентифікація фармпрепаратів;
- наукові дослідження.
Області найбільшої ефективності роботи приладу:
аналіз в умовах обмеженого часу;
аналіз великої кількості компонент або проб при обмежених ресурсах.
Технічна характеристика:
Час вимірювання, хв - 1,5
Обсяг проби в кюветі, мл - 50
Робочий спектральний діапазон, см [-1] - 13200-8700 (760-1150 нм)
Розподільча зданість, см[-1] 8, 16, 32, 64 см [-1]
Габарити , мм- 580х540х310
Маса, кг - 37
Споживана потужність, Вт - 110
Живлення, - 220 В, 50 Гц
Періодичність перевірки - 1 раз на рік
Переваги перед аналогами:
Відмінні риси приладу:
одночасне визначення нормованих показників за хвилини;
висока точність і простота аналізу;
аналіз проводиться без реактивів, для більшості типів - без пробопідготовки;
надійні градуювання (градуювальні моделі), можливістьїх оновлення;
можливість перенесення градуювальних моделей з одного приладу на інший;
російськомовна програма;
атестовані методики аналізу.
Стадія завершеності розробки:
Впроваджено в виробництво
Опис розробки:
() Інфрачервоний аналізатор «ІнфраЛЮМ ® ФТ-10» - стаціонарний лабораторний прилад, який може швидко визначити склад і якість продуктів.
Більшість типів проб аналізуються без підготовки. Деякі тверді несипучі проби (соняшникова макуха, соєвий шрот) або проби в сильнопоглинаючих оболонках (насіння соняшнику) необхідно заздалегідь подрібнити. «ІнфраЛЮМ ФТ-10» сконструйований так, щоб максимально спростити підготовку проби і збільшити точність аналізу.
«ІнфраЛЮМ ФТ-10» заснований на реєстрації спектрів поглинання з використанням ефективного методу фур'є-перетворення. «ІнфраЛЮМ ФТ-10» вимірює спектр на кількох сотнях довжин хвиль. Це значно покращує точність аналізу за рахунок більшого обсягу і високої точності оброблюваної інформації. Особливості програмногозабезпечення:
Програма «СпектраЛЮМ / Про ®» дозволяє користувачеві змінювати градуювання і розробляти власні градуювальні моделі. При розробці градуювань використовуються найсучасніші математичні моделі - метод найменших квадратів (PLS), метод регресії за головними компонентами (PCR).
ПРОЦЕДУРА РОБОТИ
Процес аналізу виглядає так: оператор встановлює кювету з пробою в автосамплер приладу, за допомогою комп'ютера вибирає з меню програму аналізу і запускає процес вимірювання. Подальші дії відбуваються автоматично.
Результати аналізу виводяться на монітор комп'ютера. Оператор може роздрукувати протокол або зберегти результати в базі даних. Тривалість аналізу - 1,5 хвилини.
Результати дослiджень
Готове до впровадження
Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів Реалізація готової продукції
Фотодоповнення
Країна
Росія
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|