РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЙ ОДЕРЖАННЯ ФЕРМЕНТІВ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИЦТВА ГЛІКОЛІТИЧНОЇ І ПРОТЕОЛІТИЧНОЇ ДІЇ
Призначення розробки:
Випуск конкурентноспроможних ферментів для покращення якості харчових продуктів та впровадження біотехнологічних процесів у галузь переробки сировини.
Рекомендована область застосування:
Промислові біотехнології.
Переваги перед аналогами:
Висока специфічна активність, широка субстратна специфічність та відносно низька ціна.
Стадія завершеності розробки:
Впроваджено в виробництво
Опис розробки:
() Одержані термостабільні амілолітичні ферменти будуть використані у виробництві крохмальної рідини для виробництва етилового спирту, для одержання глюкозної патоки та для отримання товарної клейковини та висівок, для виробництва хлібобулочних виробів. Використання альфа-галактозидаз забезпечить збільшення виходу цукру при переробці меляси та покращення смакової та енергетичної якості харчових продуктів з сої. Альфа-рамнозидаза, при впровадженні на виробництві соків та виноградних вин, значно підвищить якість та конкурентноспроможність цієї вітчизняної продукції на світовому ринку. Ферментні препарати з колагеназною і еластоназною активностями будуть застосовуватися на різних стадіях технологічного процесу обробки голини у виробництві шкіри, що дозволить на 25 - 30% підвищити вихід і якість сировини, а також замінити вапняно-сульфідний процес, що приведе до значної економії витрат на виробництво, а також знизити температуру обробки, зменшити забруднення виробничих стоків і агресивні умови праці, що приведе до зниження енерговитрат. Використання ферментів з кератинолітичною дією для біотехнологічної утилізації відходів птахівництва дасть можливість зменшити забрудненість навколишнього середовища.
Відомості про новизну розробки:
є патентів України -- 1 шт.
Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів Реалізація готової продукції
Фотодоповнення
Країна
Україна
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|