ІНФРАЧЕРВОНИЙ АНАДІЗАТОР ЯКОСТІ ЗЕРНОВОЇ ПРОДУКЦІЇ САГРОСПЕКТРОМАТІК 300
Призначення розробки:
Обладнання дозволяє проводити експрес-аналіз будь-яких рідких, пастоподібних і сухих розмелених зернових продуктів на основні нормовані показники.
Рекомендована область застосування:
Сільське господарство, харчова промисловість.
Технічна характеристика:
Спектральний діапазон 1200-2400 нм
Приймач Сульфід свинцю
Час вимірювання 2-3 хвилини для всіх параметрів
Обсяг проби 20 см3
Час прогріву 30 хв
Індикація результату з дискретністю звіту 0,01%
Напруга живлення 220 В (± 10 В) / 50 Гц
Габаритні розміри 500х350х200 мм
Маса 8 кг
Підключення до комп'ютера RS232 (послідовний COM-порт), USB
Переваги перед аналогами:
Аналіз у найближчій інфрачервоній області вимагає мінімальної підготовки зразків і дозволяє визначати відразу декілька показників одночасно.
Час аналізу становить 2-3 хвилини.
Одночасне визначення показників якості за 2-3 хвилини;
Висока точність і відтворюваність;
Об'єктивність аналізу;
Низька собівартість визначення показників якості;
Легкість в роботі і обслуговуванні;
Економія часу, енергії та витратних матеріалів;
Широкий спектр аналізованих продуктів;
Швидка окупність аналізатора.
Стадія завершеності розробки:
Впроваджено в виробництво
Техніко-економічний ефект:
Основним напрямком підвищення економічної ефективності виробництва продукції в організації є зниження собівартості продукції. Одним із шляхів зниження собівартості є заміна масштабних лабораторій на міні лабораторії або лабораторії БИК аналізу, тобто аналізу методом ближньої інфрачервоної спектроскопії.
Дані про хімічний склад зразків необхідні для оптимізації технологічних процесів; визначення вартості сировини і продукції; виявлення фальсифікації та ідентифікації зразків. Аналізатор дозволяє швидко одержувати дані про склад зразка, тим самим скоротити транспортні і складські витрати, підвищити якість продукції.
Опис розробки:
() "СагроСпектроМатік" 300 - інфрачервоний аналізатор нового покоління, що дозволяє проводити експрес-аналіз будь-яких рідких, пастоподібних і сухих розмелених продуктів на основні нормовані показники. Аналіз у найближчій інфрачервоній області вимагає мінімальної підготовки зразків і дозволяє визначати відразу декілька показників одночасно.
Час аналізу становить 2-3 хвилини.
Перелік аналізованих продуктів:
Зерно (пшениця, жито, овес, кукурудза, рис, ячмінь);
борошно;
Борошняні та кондитерські вироби.
Перелік визначених показників якості:
Клейковина якість, клейковина кількість, білок, жир, вологість, зольність, число падіння, білизна, крохмаль, клітковина, твердість, цукор і т.д.
Особливості аналізатора:
В основу роботи аналізатора закладений метод БИК-спектроскопії, заснований на зв'язку інфрачервоного спектра поглинання з компонентним складом зразка: про місце розташування смуг в спектрі поглинання несе інформацію про якісний склад зразків, а інтенсивність смуг про концентрацію відповідного компонента.
Дія ІЧ-аналізатора для контролю складу пастоподібних і розмелених продуктів засновано на методиці дифузного віддзеркалення в ближній інфрачервоній області спектра. На зразок продукту впливає випромінювання на 240 довжинах хвиль у діапазоні 1200-2400 нм. Випромінювання, дифузно відбите від зразка, збирається на спеціальні приймачі, де перетворюється в електричний сигнал, посилюється і виводиться на ПК за спеціальною програмою у вигляді цифрових значень змісту аналізованих показників.
Програмне забезпечення:
Аналізатор працює під управлінням програмного забезпечення під Windows, розробленого компанією "Сібагропрібор". Програма має простий і зрозумілий російськомовний інтерфейс, дозволяє проводити аналіз поповнювати наявні та розробляти власні градуювання.
Результати дослiджень
Готове до впровадження
Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів Реалізація готової продукції
Фотодоповнення
Країна
Росія
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|