ЕЛЕКТРОІМПУЛЬСНА ОБРОБКА РІДИННИХ ПРОДУКТІВ
Призначення розробки:
Обробка рідких продуктів.
Рекомендована область застосування:
Харчова промисловість.
Технічна характеристика:
Питомі витрати енергії на обробку - 7-10 кВт-год / м кубічних продукту (в залежності від необхідного ступеня обробки й продуктивності теплообмінника).
Переваги перед аналогами:
У порівнянні з тепловими способами (пастеризація, високотемпературна стерилізація) електроімпульсна обробка характеризується меншими питомими енерговитратами, відсутністю необхідності нагрівання до температури пастеризації при однаковому ступені мікробіологічного знезараження, що досягається спільною дією електромагнітного поля і підвищеною температурою (але значно меншою, ніж при тепловій обробці). На відміну від обробки продуктів, що використовує іонізуюче випромінювання або хімічні добавки, відсутній негативний вплив на оброблюваний продукт.
Стадія завершеності розробки:
Провірено в лабораторних умовах
Опис розробки:
() Електроімпульсна технологія обробки рідинних продуктів відноситься до "холодної" пастеризації, сутність якої полягає у використанні високовольтних електричних розрядів мікросекундної тривалості. Основними факторами обробки є температура і мікросекундної імпульсне електромагнітне поле з напруженістю більше 25кВ/см. Обробка продукту проходить при 45-60 * С. Вона досить ефективна, - 99% мікроорганізмів знищуються, а корисні для людини речовини і вітаміни залишаються практично без змін, слідів електролізу в оброблюваному продукті немає.
Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів Продаж ліцензій Продаж техничної документації Створення спільного підприємства
Фотодоповнення
Країна
Білорусія
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|