СПОСІБ ВИГОТОВЛЕННЯ МАЙОНЕЗА "ЕЛАМІНОВИЙ"
Призначення розробки:
Призначений для отримання біологічно цінного харчового продукту завдяки підвищеному вмісту в ньому органічного йоду.
Рекомендована область застосування:
Підприємства харчової промисловості та ресторанного господарства.
Технічна характеристика:
Готовий майонез, виготовлений за розробленою рецептурою, має однорідну сметаноподібну консистенцію з одиничними бульбашками повітря, однорідний кремовий колір з жовтуватим відтінком, смак і запах натуральні, чисті, без слідів гіркоти, відповідають виду використовуваної сировини.
Переваги перед аналогами:
Даний винахід є комплексним засобом збагачення раціону людини незамінними факторами харчування, насамперед йодом, а тому й засобом профілактики та подолання аліментарно залежних захворювань сучасності.
Стадія завершеності розробки:
Провірено в лабораторних умовах
Опис розробки:
() Майонез - цінний харчовий продукт, який користується широким попитом у населення. Майонез являє собою сметаноподібну тонкодисперсну емульсію типу "олія у воді", виготовлену з рафінованих дезодорованих рослинних олій з додаванням емульгаторів, стабілізаторів, смакових добавок і прянощів, дозволених органами державного санітарно-епідеміологічного нагляду. В основу винаходу покладена задача розробки способу отримання майонезу підвищеної біологічної цінності шляхом використання відповідних добавок. В якості такої добавки за винаходом пропонується використовувати Еламін. Харчова добавка Еламін виробляється з морської водорості ламінарії. Вона є унікальним і безпечним природним сорбентом, виводить з організму важкі метали і радіонукліди, зменшує вміст стронцію-90 на 26,3%, цезію-137 на 21% і попереджає розвиток хвороб щитовидної залози за рахунок вмісту органічного йоду. Концентрат еламіна дозволяє організму засвоювати 95% корисних речовин морської капусти (при живленні морською капустою засвоюється тільки 5-15%). Такі цінні властивості концентрат еламіна має завдяки унікальній технології його виробництва.
Готовий майонез, виготовлений за розробленою рецептурою, має однорідну сметаноподібну консистенцію з одиничними бульбашками повітря, однорідний кремовий колір з жовтуватим відтінком, смак і запах натуральні, чисті, без слідів гіркоти, відповідають виду використовуваного сировини.
Багатокомпонентний склад майонезів дозволяє підвищувати їх біологічну цінність. У даному випадку описаний винахід дає можливість покривати нестачу йоду в організмі людей, що є важливим в умовах зростання частоти захворювань щитовидної залози.
Відомості про новизну розробки:
є патентів України -- 1 шт.
Результати дослiджень
Готове до впровадження
Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів Продаж техничної документації Спільне доведення до промислового рівня Створення спільного підприємства
Фотодоповнення
Країна
Україна
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|