технологии

ТРАНСФЕР ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

СПОСІБ ВИГОТОВЛЕННЯ МАЙОНЕЗА "ЕЛАМІНОВИЙ"


Призначення розробки: Призначений для отримання біологічно цінного харчового продукту завдяки підвищеному вмісту в ньому органічного йоду.

Рекомендована область застосування: Підприємства харчової промисловості та ресторанного господарства.

Технічна характеристика: Готовий майонез, виготовлений за розробленою рецептурою, має однорідну сметаноподібну консистенцію з одиничними бульбашками повітря, однорідний кремовий колір з жовтуватим відтінком, смак і запах натуральні, чисті, без слідів гіркоти, відповідають виду використовуваної сировини.

Переваги перед аналогами: Даний винахід є комплексним засобом збагачення раціону людини незамінними факторами харчування, насамперед йодом, а тому й засобом профілактики та подолання аліментарно залежних захворювань сучасності.

Стадія завершеності розробки: Провірено в лабораторних умовах

Опис розробки:
()
Майонез - цінний харчовий продукт, який користується широким попитом у населення. Майонез являє собою сметаноподібну тонкодисперсну емульсію типу "олія у воді", виготовлену з рафінованих дезодорованих рослинних олій з додаванням емульгаторів, стабілізаторів, смакових добавок і прянощів, дозволених органами державного санітарно-епідеміологічного нагляду. В основу винаходу покладена задача розробки способу отримання майонезу підвищеної біологічної цінності шляхом використання відповідних добавок. В якості такої добавки за винаходом пропонується використовувати Еламін. Харчова добавка Еламін виробляється з морської водорості ламінарії. Вона є унікальним і безпечним природним сорбентом, виводить з організму важкі метали і радіонукліди, зменшує вміст стронцію-90 на 26,3%, цезію-137 на 21% і попереджає розвиток хвороб щитовидної залози за рахунок вмісту органічного йоду. Концентрат еламіна дозволяє організму засвоювати 95% корисних речовин морської капусти (при живленні морською капустою засвоюється тільки 5-15%). Такі цінні властивості концентрат еламіна має завдяки унікальній технології його виробництва. Готовий майонез, виготовлений за розробленою рецептурою, має однорідну сметаноподібну консистенцію з одиничними бульбашками повітря, однорідний кремовий колір з жовтуватим відтінком, смак і запах натуральні, чисті, без слідів гіркоти, відповідають виду використовуваного сировини. Багатокомпонентний склад майонезів дозволяє підвищувати їх біологічну цінність. У даному випадку описаний винахід дає можливість покривати нестачу йоду в організмі людей, що є важливим в умовах зростання частоти захворювань щитовидної залози.

Відомості про новизну розробки:
є патентів України -- 1 шт.

Результати дослiджень
Готове до впровадження

Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів
Продаж техничної документації
Спільне доведення до промислового рівня
Створення спільного підприємства

Фотодоповнення

Країна Україна

Для отримання додаткової інформації звертайтесь::
E-mail: gal@uintei.kiev.ua

або заповнити форму:
Назва органiзацiї :
Адреса :
Розрахунковий рахунок :
Банк :
МФО :
Код ОКПО :

Данi про керiвника наукової органiзацiї :
Прiзвище :
iм'я :
По-батьковi :
Вчена ступiнь, наукове звання :
Телефон :
Факс :
E-mail :
Пропозицiї щодо спiвробiтництва (сумiсне патентування, сумiсне пiдприємство, продаж готового продукту, iнше) :
Країна: