КОНСЕРВУВАННЯ ВИНОГРАДНОГО ЛИСТА
Призначення розробки:
Технологія призначена для підприємств малої потужності в консервній галузі.
Рекомендована область застосування:
Харчова промисловість.
Переваги перед аналогами:
Розробка нових видів консервантів, продовження міжсезонної роботи підприємства.
Новизна: виноградний лист - нова сировина для харчової промисловості. Досліджено фізико-хімічні та мікробіологічні показники свіжого і консервованого листя:
- масова частка вологи 67,7%;
- вуглеводи 0,62%, в тому числі ксилоза - 0,09, фруктоза - 0,16, глюкоза - 0,24, сахароза - 0,13.
Стадія завершеності розробки:
Розроблено робочу документацію
Опис розробки:
() Досліджено процеси консервування виноградного листа для промислового виробництва. Використовувалося листя районованого в Молдові винограду: Аліготе, Ркацителі, Кобасна, Шасла, Хібернау GM, Ромулус. У ході роботи досліджено чотири способи консервування виноградного листа, а саме: сухий (в атмосфері повітря), 10% розчином солі, ферментування, заморожування.
Результати дослiджень
Готове до впровадження
Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів Створення спільного підприємства
Фотодоповнення
Країна
Молдова
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|