технологии

ТРАНСФЕР ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ПРЕПАРАТИ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ - КСАМПАН І МЕЛІБІАЗА


Призначення розробки: КСАМПАН • бактеріальний полісахарид, призначений для використання в харчовій промисловості (як загущувач, структуроутворювач, біологічно активна домішка) і сільському господарстві (як носій пестицидів, стимуляторів росту). Патенти України, Технічні умови, Регламент, Дозволи на використання у харчовій промисловості та сільському господарстві. МЕЛІБІАЗА • ферментний препарат грибного походження, призначений для застосування в харчовій промисловості з метою поліпшення якості соєвого молока. Технологічна інструкція виробництва препарату, Технічні умови, інструкція по виготовленню соєвого молока поліпшеної якості за допомогою ферменту.

Рекомендована область застосування: Харчова промисловість. Сільське господарство.

Переваги перед аналогами: Використання полісахариду Ксампан для стабілізації різних видів тіста дозволяє підвищити його реологічні, фізико-хімічні та органолептичні показники і отримати певний технологічний ефект. Ксампан має досить широкий спектр функціональних властивостей, які не змінюються навіть при жорстких режимах технологічної обробки, і відносно недорогий. Ця добавка не несе загрози для здоров'я людини і не вимагає спеціальних методів контролю її вмісту в готовому харчовому продукті.

Стадія завершеності розробки: Підготовлено до впровадження

Опис розробки:
()
Ксампан в кондитерському виробництві можна розглядати як загущувач і гелеутворювач, стабілізатор; крім того, поверхнево-активні властивості препарату сприяють емульгуванню і піноутворенню, і часто він виконує суміжні для борошняних кондитерських виробів технологічні функції, які складно розмежувати. Використання біополімера в якості регулятора текстури харчових систем базується на наступних властивостях: * досить висока суспензійно-стабілізуюча здатність при низьких концентраціях; * псевдопластичність; * стабільність властивостей, що проявляються в широкому діапазоні рН і температури 10-100 ° С; * стійкість до дії ферментів; * здатність регулювати процес синерезису; * висока стійкість до заморожування і подальшого відтаювання.

Відомості про новизну розробки:
є патентів України -- 2 шт.

Результати дослiджень
Забезпечує отримання стабільних результ

Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів
Продаж ліцензій
Продаж техничної документації
Створення спільного підприємства
Реалізація готової продукції

Фотодоповнення

Країна Україна

Для отримання додаткової інформації звертайтесь::
E-mail: gal@uintei.kiev.ua

або заповнити форму:
Назва органiзацiї :
Адреса :
Розрахунковий рахунок :
Банк :
МФО :
Код ОКПО :

Данi про керiвника наукової органiзацiї :
Прiзвище :
iм'я :
По-батьковi :
Вчена ступiнь, наукове звання :
Телефон :
Факс :
E-mail :
Пропозицiї щодо спiвробiтництва (сумiсне патентування, сумiсне пiдприємство, продаж готового продукту, iнше) :
Країна: