ПРЕПАРАТИ ДЛЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ - КСАМПАН І МЕЛІБІАЗА
Призначення розробки:
КСАМПАН • бактеріальний полісахарид, призначений для використання в харчовій промисловості (як загущувач, структуроутворювач, біологічно активна домішка) і сільському господарстві (як носій пестицидів, стимуляторів росту).
Патенти України, Технічні умови, Регламент, Дозволи на використання у харчовій промисловості та сільському господарстві.
МЕЛІБІАЗА • ферментний препарат грибного походження, призначений для застосування в харчовій промисловості з метою поліпшення якості соєвого молока.
Технологічна інструкція виробництва препарату, Технічні умови, інструкція по виготовленню соєвого молока поліпшеної якості за допомогою ферменту.
Рекомендована область застосування:
Харчова промисловість. Сільське господарство.
Переваги перед аналогами:
Використання полісахариду Ксампан для стабілізації різних видів тіста дозволяє підвищити його реологічні, фізико-хімічні та органолептичні показники і отримати певний технологічний ефект.
Ксампан має досить широкий спектр функціональних властивостей, які не змінюються навіть при жорстких режимах технологічної обробки, і відносно недорогий. Ця добавка не несе загрози для здоров'я людини і не вимагає спеціальних методів контролю її вмісту в готовому харчовому продукті.
Стадія завершеності розробки:
Підготовлено до впровадження
Опис розробки:
() Ксампан в кондитерському виробництві можна розглядати як загущувач і гелеутворювач, стабілізатор; крім того, поверхнево-активні властивості препарату сприяють емульгуванню і піноутворенню, і часто він виконує суміжні для борошняних кондитерських виробів технологічні функції, які складно розмежувати.
Використання біополімера в якості регулятора текстури харчових систем базується на наступних властивостях:
* досить висока суспензійно-стабілізуюча здатність при низьких концентраціях;
* псевдопластичність;
* стабільність властивостей, що проявляються в широкому діапазоні рН і температури 10-100 ° С;
* стійкість до дії ферментів;
* здатність регулювати процес синерезису;
* висока стійкість до заморожування і подальшого відтаювання.
Відомості про новизну розробки:
є патентів України -- 2 шт.
Результати дослiджень
Забезпечує отримання стабільних результ
Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів Продаж ліцензій Продаж техничної документації Створення спільного підприємства Реалізація готової продукції
Фотодоповнення
Країна
Україна
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|