ВИСОКОПРОДУКТИВНІ ДЕТЕРМІНАНТНІ СОРТИ ГРЕЧКИ
Призначення розробки:
Вперше створені високопродуктивні детермінантні сорти гречки для підвищення врожайності та поліпшення якості посівного матеріалу.
Рекомендована область застосування:
Сільське господарство.
Переваги перед аналогами:
Новий високоякісний посівний матеріал.
Стадія завершеності розробки:
Впроваджено в виробництво
Опис розробки:
() Гречка "Слобожанка" (свідоцтво про авторство на сорт № 04241).
Різновидність – алята.
Сорт середньостиглий, тривалість вегетаційного періоду – 85-90 днів.
Стійкість до осипання середня. Посухостійкість підвищена. Норма висіву 3 млн схожих зерен на 1 га. Маса 1000 насінин – 28,4 г. Плівчастість – 19,8 %.
Технологічні та круп’яні якості відмінні: вирівняність зерна 85-88 %, вихід крупи 74-77 %, вміст білка – 16 %.
Гречка "Сумчанка" (свідоцтво про авторство на сорт № 3895). Виведений повторним і масовим відбором на детермінантність, крупнозерність і високу продуктивність з гібридної популяції від схрещування сортів Шатилівська-5, Богатир і Краснострілецька з родиною детермінантності 75-67. Різновид алята.
Сорт ранньостиглий, детермінантного морфотіта, вегетаційний період 65-75 днів, дозріває дружно, на 7-8 днів раніше сортів Крупинка, Іванна, Українка. Висота рослин 85-90 см. Листя широке, пагони мають антоціанове забарвлення.
Плоди великі, крилаті, від світло -коричневих до темно-коричневих.
Норма висіву - 3,0-3,5 млн. схожих насінин на га при рядковому способі посіву, при широкорядному - 1,5-2,0.
Маса 1000 зерен - 29-31 г, плівчатість - 19-20 %, натура зерна 630-640 г/л, вирівняність зерна 90-95 %, вихід крупи 75-80 %, вміст білка - 15-16%. Стійкий до осипання, вилягання, посухостійкість висока.
Віднесений до найцінніших сортів за якістю зерна. Високоврожайний.
Відомості про новизну розробки:
ноу-хау--
1 шт.
Результати дослiджень
Готове до впровадження
Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів Продаж техничної документації Створення спільного підприємства Реалізація готової продукції
Фотодоповнення
Країна
Україна
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|