технологии

ТРАНСФЕР ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

БЕЗАЛКОГОЛЬНІ, СЛАБОАЛКОГОЛЬНІ ТА АЛКОГОЛЬНІ МЕДОВІ ФЕРМЕНТОВАНІ НАПОЇ


Призначення розробки: Розроблено оригінальні ферментовані напої на основі меду та іншої натуральної сировини для харчової промисловості.

Рекомендована область застосування: Підприємства харчової промисловості та переробної промисловості (пивзаводи, винзаводи, цехи з виробництва квасу та ін.).

Переваги перед аналогами: Вперше розроблено оригінальні ферментовані напої на основі меду та іншої натуральної сировини. Завдяки особливостям розробленої технології та використаних культур мікроорганізмів нові медові ферментовані напої у порівнянні зі світовими аналогами мають високі споживчі характеристики. Розроблені технології є енерго- та ресурсозбережними, дозволяють використовувати існуюче обладнання на підприємствах пиво-безалкогольної галузі харчової промисловості та на виноробних заводах. Високоефективні культури мікроорганізмів дозволяють інтенсифікувати технологію ферментованих напоїв та отримати готову продукцію з високими органолептичними показниками.

Стадія завершеності розробки: Підготовлено до впровадження

Техніко-економічний ефект: Економічна доцільність розробки полягає у розширенні асортименту ферментованої продукції за рахунок збільшення кількості на ринку натуральних напоїв з різним вмістом етилового спирту.

Опис розробки:
()
Пропонуються технології безалкогольних, слабоалкогольних та алкогольних медових напоїв, отриманих шляхом зброджування водного розчину меду та інших натуральних компонентів, які подібно хлібному квасу, пиву та вину є продуктами спиртового бродіння водних розчинів на основі натурального меду. Сусло зброджують чистими культурами дріжджів, а для приготування безалкогольних напоїв ще й культурами молочнокислих бактерій. Як основна сировина використовуються різні види меду. Для розширення асортименту передбачено використання натуральної сировини рослинного походж ення, зокрема продуктів переробки плодів та ягід, зернових культур, пряно-ароматичні та лікарські рослини. Готові напої містять біологічно активні речовини меду та використаної натуральної сировини. Крім цього, завдяки ферментативній біоконверсії в процесі бродіння утворюються речовини, що є вкрай необхідними організму людини: незамінні амінокислоти, органічні кислоти, вітаміни групи В, ростові речовини. Утворені цінні й корисні для організму людини речовини дозволяють не тільки підвищити біологічну цінність готової продукції, але й виключити з їхнього складу екзогенні харчові добавки – джерела чужорідних хімічних речовин.

Відомості про новизну розробки:
є патентів України -- 1 шт.

Результати дослiджень
Готове до впровадження

Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів
Продаж техничної документації
Спільне доведення до промислового рівня

Фотодоповнення

Країна Україна

Для отримання додаткової інформації звертайтесь::
E-mail: gal@uintei.kiev.ua

або заповнити форму:
Назва органiзацiї :
Адреса :
Розрахунковий рахунок :
Банк :
МФО :
Код ОКПО :

Данi про керiвника наукової органiзацiї :
Прiзвище :
iм'я :
По-батьковi :
Вчена ступiнь, наукове звання :
Телефон :
Факс :
E-mail :
Пропозицiї щодо спiвробiтництва (сумiсне патентування, сумiсне пiдприємство, продаж готового продукту, iнше) :
Країна: