технологии

ТРАНСФЕР ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ХЛІБ ПОЛЬОВИЙ, ВИГОТОВЛЕНИЙ З СУЦІЛЬНОЗМЕЛЕНОГО ЗЕРНА ПШЕНИЦІ


Призначення розробки: Хліб польовий відноситься до групи оздоровчих, профілактичних хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами, він рекомендований для споживання всім верстам населення, а особливо схильним до ожиріння.

Рекомендована область застосування: Хлібопекарська галузь.

Переваги перед аналогами: Борошно з суцільнозмеленого зерна пшениці, з якого на основі теоретичних і експериментальних даних розроблена технологія хліба, має нижчу вартість, ніж сортове борошно, оскільки його вихід складає 96 %. Доведена ефективність застосування сухої пшеничної клейковини, ферментативно активного соєвого борошна та заквасок-підкислювачів при виробництві хліба з пшеничного борошна високого виходу підвищеної дисперсності, а саме з борошна "Здоров'я". Порівняно з хлібом з сортового борошна в хлібі Польовому значно більша кількість харчових волокон, мінеральних речовин та вітамінів.

Стадія завершеності розробки: Розроблено робочу документацію

Опис розробки:
()
Погіршення стану здоров'я сучасної людини в значній мірі пов'язано з надмірним вживанням високорафінованих продуктів. Одним із напрямків вирішення цієї проблеми є виробництво хліба з борошна високого виходу (обойного), яке за хімічним складом близьке до зерна. В Україні хліб з пшеничного обойного борошна практично не виробляється, це пов'язано з його низькими хлібопекарськими властивостями. Вважається, що покращання якості хліба з обойного борошна можна досягти шляхом підвищення його дисперсності до рівня пшеничного борошна другого сорту. На цей час одержано борошно з суцільнозмеленого зерна пшениці "Здоров'я", яке за виходом близьке до обойного, але має значно меншу крупність. В основу розробки покладено технологію хліба з борошна "Здоров'я". Досліджено хімічний склад, хлібопекарські властивості цього борошна, а також перебіг фізичних, біохімічних і мікробіологічних процесів в напівфабрикатах з нього. На основі теоретичних і експериментальних даних розроблена раціональна технологія виготовлення хліба з борошна "Здоров'я". Визначено харчову і споживчу цінність виробів, виготовлених з борошна з суцільнозмеленого зерна пшениці. Регулярне вживання хлібу Польового сприятиме покращенню перестальтики кишечника, зниженню вмісту холестерину в крові, вилученню з організму шкідливих речовин. Розроблено нормативну документацію. Об'єднанням підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром" затверджено рецептуру та технологічну інструкцію на хліб "Польовий". Автори шукають партнерів серед підприємств хлібопекарської галузі або підприємств, що спеціалізуються на розробці і впровадженні хлібобулочних виробів і сировини для їх виробництва. Пропонуємо співпрацю, що полягає у складанні виробничої угоди та комерційної угоди з технічним сприянням.

Відомості про новизну розробки:
є патентів України -- 2 шт.

Результати дослiджень
Готове до впровадження

Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів
Продаж техничної документації
Спільне доведення до промислового рівня
Спільне виробництво,продаж,эксплуатація

Фотодоповнення

Країна Україна

Для отримання додаткової інформації звертайтесь::
E-mail: gal@uintei.kiev.ua

або заповнити форму:
Назва органiзацiї :
Адреса :
Розрахунковий рахунок :
Банк :
МФО :
Код ОКПО :

Данi про керiвника наукової органiзацiї :
Прiзвище :
iм'я :
По-батьковi :
Вчена ступiнь, наукове звання :
Телефон :
Факс :
E-mail :
Пропозицiї щодо спiвробiтництва (сумiсне патентування, сумiсне пiдприємство, продаж готового продукту, iнше) :
Країна: