ЗАСТОСУВАННЯ ЦУКРОВМІСНИХ ЗАМІННИКІВ СОЛОДУ У ПИВОВАРІННІ З МЕТОЮ РОЗРОБКИ НОВИХ СОРТІВ ПИВА ТА ЕКОНОМІЇ СИРОВИНИ
Призначення розробки:
Застосування цукровмісних замінників солоду у пивоварінні з метою розробки нових сортів пива та економії сировини.
Рекомендована область застосування:
Харчова промисловість. Підприємства пиво-безалкогольної промисловості.
Переваги перед аналогами:
- економія основної сировини, зокрема, економія хмелю на 12-20% за рахунок зменшення втрат під час кип'ятіння сусла з хмелем;
- значне підвищення рівня біологічної та колоїдної стійкості;
- розширення асортименту продукції;
- оптимізація собівартості продукції;
- вихід на конкурентоспроможний рівень.
Стадія завершеності розробки:
Виготовлено дослідний зразок
Техніко-економічний ефект:
Розробка дозволяє суттєво розширювати асортимент продукції з підвищенням якості і оптимізацією її собівартості на пивзаводах різної потужності.
Опис розробки:
() Розроблено технологію приготування пива із застосуванням цукровмісних замінників солоду, а саме глюкозно-фруктозних сиропів та мальтозної патоки. Їх хімічний склад і властивості дають можливість урізноманітнення асортименту для більш повного задоволення потреб споживачів та економії основної сировини. Суть розробки полягає в удосконаленні технології пивного сусла з підбором оптимальних доз замінників солоду, режимів приготування сусла, особливостей його зброджування та впливу на якісні показники готового пива. Пропозиція стосується також високогустинного пивоваріння, з деталізацією накопичення смакових продуктів бродіння та інших якісних показників пива.
Відомості про новизну розробки:
є патентів України -- 1 шт.
Результати дослiджень
Готове до впровадження
Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів Продаж ліцензій Спільне доведення до промислового рівня
Фотодоповнення
Країна
Україна
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|