БЕЗРЕАГЕНТНИЙ ЕКСПРЕС-МЕТОД АНАЛІЗУ ЯКОСТІ ГРАНУЛЬОВАНОГО ХМЕЛЮ
Призначення розробки:
Безреагентний експрес-метод аналізу якості гранульованого хмелю використовується для швидкого одночасного комплексного аналізу його основних показників, причому без використання хімічних реактивів.
Рекомендована область застосування:
Пиво-безалкогольні та інші підприємства з перероблення сільськогосподарської сировини.
Переваги перед аналогами:
Інноваційні аспекти та переваги пропозиції полягають у тому, що допомогою даної розробки можна досягти:
- оперативного визначення основних показників хмелю;
- раціонального формування ціни на хміль;
- економії витрат на реактиви;
- здійснення аналізу без зміни фізико-хімічних показників зразка;
- оптимізації нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло;
- збільшення ступеню використання цінних хмелевих речовин;
- оптимального коригування технологічних способів і режимів приготування цільового продукту.
Стадія завершеності розробки:
Підготовлено до впровадження
Опис розробки:
() Суть розробки полягає у спеціальній підготовці проби хмелю до аналізу шляхом подрібнення, просіювання помелу крізь сито та вимірюванні спектрів дифузного відбивання отриманого гомогенного зразка з автоматичним комплексним визначенням основних показників. Аналіз здійснюється на інфрачервоному аналізаторі в ближній області спектру. Розроблений метод носить порівняльний характер, тому вимагає лише калібрування приладу за допомогою стандартних методів аналізу.
Використання експрес-методу дозволяє швидко та точно визначати вміст альфа-, бета-кислот і вологи, які формують собівартість, технологічні особливості виробництва та якість товарної продукції, а, отже, дає змогу оптимізувати нормування хмелю перед безпосереднім внесенням в пивне сусло, купажувати різні його партії та економити дорогоцінну сировину. Відносно висока витрата на придбання приладу для аналізу окуповується достатньо швидко.
Автори шукають партнерів - власників підприємств пивоварної, фармацевтичної, парфумерно-косметичної, консервної та хлібопекарської промисловості для співпраці по впровадженню даного методу аналізу.
Відомості про новизну розробки:
є патентів України -- 3 шт.
Результати дослiджень
Готове до впровадження
Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів Продаж ліцензій Створення спільного підприємства Спільне виробництво,продаж,эксплуатація
Фотодоповнення
Країна
Україна
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|