МЕТОДИ СТВОРЕННЯ ГЕНОТИПІВ ОВЕЦЬ М'ЯСНОГО НАПРЯМУ ПРОДУКТИВНОСТІ НА ОСНОВІ МІЖПОРОДНОГО СХРЕЩУВАННЯ ТА СПРЯМОВАНОЇ СЕЛЕКЦІЇ
Призначення розробки:
Методи створення генотипів овець м'ясного напряму продуктивності на основі міжпородного схрещування та спрямованої селекції з використанням вітчизняного та кращого світового генофонду порід призначені для підвищення ефективності ведення галузі та забезпечення населення продуктами харчування.
Рекомендована область застосування:
Сільське господарство (вівчарство).
Технічна характеристика:
Забійний вихід у молодняку 48-52 %, середньодобові прирости - 300-320 г на добу за 3-4- міс. період від народження, досягнення забійної маси 45-50 кг у 9 міс. віці. Багатоплідність маток 132-146 %.
Переваги перед аналогами:
Перевага над аналогами вихідних материнських генотипів за забійним виходом 4-6 %, середньодобовими приростами -20-22 %, багатоплідністю - на 8-10 %.
Стадія завершеності розробки:
Підготовлено до впровадження
Техніко-економічний ефект:
Одержання додаткової продукції на 144 грн більше проти тварин материнської форми, зниження витрат кормів у розрахунку на 1 кг приросту на 25,7 %.
Опис розробки:
() Пропонуються методи використання вихідних материнських та батьківських порід овець, що перевірені на поєднання генотипів щодо прояву ефектів гетерозису стосовно інтенсивності рості та м'ясної продуктивності, а також ефективні селекційні прийоми оцінки, добору та підбору, спрямовані на одержання тварин бажаного типу та його консолідації.
Особливі умови впровадження розробки: за прямими угодами з розробниками; виконання замовником технологічних регламентів щодо годівлі та утримання для реалізації обумовленого генотипом тварин рівня продуктивності.
Відомості про новизну розробки:
ноу-хау--
1 шт.
Результати дослiджень
Готове до впровадження
Можливість передачі за кордон:
Спільне доведення до промислового рівня Реалізація готової продукції
Фотодоповнення
Країна
Україна
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|