ЗАГІННО-ПОРЦІЙНА СИСТЕМА ВИПАСАННЯ ХУДОБИ З ВИКОРИСТАННЯМ ЕЛЕКТРОПАСТУХА
Призначення розробки:
Запобігання негативному впливу випасання на стан травостою і збільшення виходу отави з одиниці площі.
Рекомендована область застосування:
Галузь м'ясного скотарства.
Технічна характеристика:
Пасовище розподіляють на ділянки, які почергово виокремлюють за допомогою переносної електроогорожі, яку розташовують по периметру. Кожний загін облаштовується двома ворітьми шириною від 6 до 8 метрів. В загоні облаштовується напувалка, годівниця для мінеральних та концентрованих кормів, сіна і соломи.
Переваги перед аналогами:
Урожайність травостою на 11,7 % вище ніж при вільному випасанні.
Стадія завершеності розробки:
Впроваджено в виробництво
Техніко-економічний ефект:
Забезпечує збереження пасовищних ресурсів, поліпшення відростання травостою та відновлення отави. Вихід кормових од. з 1 га підвищується на 18,5 %. Валове виробництво продукції вирощування худоби зростає на 25,3%.
Опис розробки:
() За загінно-порційної системи випасання м'ясної худоби в межах загону відводяться невеликі ділянки, розраховані на стравлювання їх впродовж 1-2 діб. При загінно-порційному випасанні худоба щоденно споживає свіжу траву. При використанні високопродуктивних культурних пасовищ одноденні запаси ділять на окремі ділянки, розраховані на випасання худоби впродовж 3-4 годин. Спочатку виділяють всередині загону денну норму пасовища і розподіляють її на порції за допомогою електропастуха, який переносять декілька раз впродовж дня у міру стравлювання пасовищної трави.
Система призначена для господарств, що займаються розведенням і вирощуванням м'ясної худоби при безприв'язному цілорічному утриманні поголів'я та вирощування молодняку за технологією м'ясного скотарства (підсисне вирощування телят до 6-8 міс. віку).
Результати дослiджень
Відповідає технічній характеристиці
Можливість передачі за кордон:
Спільне доведення до промислового рівня
Фотодоповнення
Країна
Україна
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|