ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНА ЕКСПЕРТИЗА МОЛОКА ТА М’ЯСА, ОТРИМАНИХ ВІД ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ, ХВОРОЇ НА ЛЕЙКОЗ
Призначення розробки:
Методичні рекомендації з ветеринарно-санітарної експертизи молока та м'яса, отриманих від великої рогатої худоби, хворої на лейкоз.
Рекомендована область застосування:
Підприємства м'ясопереробної галузі, лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи агропродовольчих ринків.
Стадія завершеності розробки:
Підготовлено до впровадження
Опис розробки:
() На підставі проведених досліджень внесені зміни щодо ветеринарно-санітарної експертизи і ветеринарно-санітарної оцінки молока та м'яса, отриманих від тварин, що позитивно реагують у РІД на лейкоз. Методичні рекомендації висвітлюють основні відомості про лейкоз великої рогатої худоби з урахуванням останніх досягнень вчених. Висвітлено загальні відомості про вірус, епізоотологічні особливості, діагностику, клінічні ознаки лейкозу великої рогатої худоби при передзабійному огляді тварин, особливості післязабійного огляду туш і органів при цій хворобі, розкриті питання диференційної діагностики лейкозу під час післязабійної експертизи туш та продуктів забою великої рогатої худоби. Показано зміни якісних показників молока та м'яса при лейкозі та особливості їх ветеринарно-санітарної експертизи.
Результати дослiджень
Готове до впровадження
Можливість передачі за кордон:
Продаж техничної документації
Фотодоповнення
Країна
Україна
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|