технологии

ТРАНСФЕР ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ПОЛІПШЕННЯ ЯКОСТІ ЖИТНЬОГО ХЛІБА ЗА ДОПОМОГОЮ ХЛІБОПЕКАРСЬКИХ ПОЛІПШУВАЧІВ


Призначення розробки: Для поліпшення якості житнього хліба виготовленого з зерна жита з низькими хлібопекарськими показниками.

Рекомендована область застосування: Хлібопекарська галузь.

Стадія завершеності розробки: Впроваджено в виробництво

Опис розробки:
()
Для дослідження на зберігання було закладено зерно та борошно трьох сортів озимого жита Інтенсивне 95, Інтенсивне 99, Сіверське. Вивчення ефективності використання поліпшувачів хлібобулочних виробів проводилось в процесі зберігання на борошні 63 % виходу. З поліпшувачів використовувалися: комплексний ПХК "Прома–1" (0,15–0,25 % від маси борошна) та ферментативний препарат Глюзім 10000 (2–4 г на 100 кг борошна). Суттєве збільшення об'єму хліба (на 17–53 см3) одержано в результаті внесення поліпшувачів до зберігання зерна та борошна сортів озимого жита Інтенсивне 99 та Сіверське. Вагоме зростання об'єму хліба (на 10–48 см3) за рахунок поліпшувачів відмічено після 9–12 місяців зберігання борошна. Встановлено, що кращим поліпшувачем для борошна, отриманого із зерна жита сорту Інтенсивне 95 із вмістом пророслих зерен 15 %, є ферментний препарат Глюзім 10000. Для борошна, отриманого із зерна сортів Інтенсивне 99 та Сіверське, більш ефективним було використання комплексного поліпшувача "Прома–1". Найбільш доцільне використання Глюзіму 10000 – після 3-х місяців зберігання зерна і борошна сорту Інтенсивне 95 із вмістом пророслих зерен 15 % та до зберігання і після 9–12 місяців зберігання зерна і борошна сортів Інтенсивне 99, Сіверське. Розробка пропонується у вигляді практичних рекомендацій щодо ефективного використання хлібопекарських поліпшувачів на житньому борошні.

Результати дослiджень
Готове до впровадження

Можливість передачі за кордон:
Продаж техничної документації
Реалізація готової продукції

Фотодоповнення

Країна Україна

Для отримання додаткової інформації звертайтесь::
E-mail: gal@uintei.kiev.ua

або заповнити форму:
Назва органiзацiї :
Адреса :
Розрахунковий рахунок :
Банк :
МФО :
Код ОКПО :

Данi про керiвника наукової органiзацiї :
Прiзвище :
iм'я :
По-батьковi :
Вчена ступiнь, наукове звання :
Телефон :
Факс :
E-mail :
Пропозицiї щодо спiвробiтництва (сумiсне патентування, сумiсне пiдприємство, продаж готового продукту, iнше) :
Країна: