СОРТ ГРУШІ БУРШТИНОВА
Призначення розробки:
Сорт груші Бурштинова рекомендується до вирощування.
Рекомендована область застосування:
Садівництво.
Переваги перед аналогами:
Бурштинова відзначається високою стійкістю до ураження паршею та бактеріозами.
Стадія завершеності розробки:
Впроваджено в виробництво
Техніко-економічний ефект:
Сорт Бурштинова переважає за урожайністю районований сорт-стандарт Буковинка на 11,8–14,3%; економічна вигода становить 9–12 тис. грн з гектара саду за рік. Сорт апробований і впроваджений.
Опис розробки:
() Сорт одержано в результаті вільного запилення сорту Олів’є де Серр. Бурштинова — сорт пізньоосінній, інтенсивного типу. Дерево середньоросле, з широкою пірамідальною кроною. Вирізняється скороплідністю (в період плодоношення вступає на 4–5-й рік після садіння на насіннєвій підщепі та на 2–3-й рік на вегетативній підщепі — айва Sido), схильний закладати квіткові бруньки на однорічному прирості. Середня врожайність — 20,5, максимальна — 30,6 т/га. Плоди майже округлі, або короткогрушоподібні, жовті з
ніжно-золотистою оржавленістю. М’якуш кремовий. Середня маса плода — 220 г, максимальна — 340 г. Він ніжний, соковитий, маслянистий, солодкий. Дегустаційна оцінка — 8,8–8,9 бала. Плоди містять 15,5% сухих речовин, 11,2 — цукрів, 0,15 — органічних
кислот, 0,29% пектинових речовин, 4,35 мг вітаміну С на 100 г сирої маси. Плоди придатні для споживання у свіжому вигляді і для технологічної переробки. Період споживання — друга декада жовтня — третя декада листопада.
Сорт пройшов державне випробування і в 2012 р. занесений до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.
Відомості про новизну розробки:
ноу-хау--
1 шт.
Результати дослiджень
Готове до впровадження
Можливість передачі за кордон:
Продаж техничної документації Реалізація готової продукції
Фотодоповнення
Країна
Україна
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|