технологии

ТРАНСФЕР ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

БІОЛОГІЧНА КОРМОВА ДОБАВКА "ВІТАЦЕЛЛ"


Призначення розробки: Застосування "Вітацел", як мікробної ферментно-пробіотичної композиції, дозволяє в найбільш природному варіанті мобілізувати синтез корисних біологічно активних компонентів в організмі (ферменти, антибіотики, вітаміни) тварин ы птахів без зниження ефективності продукування внутрішніх ферментів самого організму, що завжди характерно для очищених ферментних препаратів.

Рекомендована область застосування: Тваринництво, птахівництво.

Переваги перед аналогами: Біологічні властивості "Вітацел": - Bacillus subtilis 8130 виділяє фермент бетаглюконазу, який деполімеризує целюлозу для початкових стадій травлення клітковини, що руйнують стінки рослинних клітин, із звільненням з них цінних висококалорійних вуглеводів, протеїнів, жирів; - усуває вплив антипоживних (пригнічуючих) чинників кормів, тим самим підвищуючи їх здатність перетравлюватись та засвоюватись у шлунково-кишкового тракті у тварин та птиці; - стимулює переварювання поживних речовин, коли вироблення ферментів в організмі тварин і птиці обмежена; - значно знижує концентрацію в кормі фітопатогенних грибів роду Fusarium, Aspergillus. Пробіотичні властивості "Вітацел" дозволяють: - попереджати багато захворювань шлунково-кишкового тракту, що викликаються патогенною мікрофлорою (грамнегативними: Klebsiella, Escherichia Coli; грам позитивними: роди Staphylococcus, Streptococcus) в шлунково-кишковому тракті формувати нормальну корисну мікрофлору кишечнику, в першу чергу за рахунок Lactobacillus acidophilus; - підвищувати імунний статус і стимулювати продуктивність за рахунок поліпшення засвоюваності з кормів таких факторів росту, як амінокислоти, легкодоступні цукри, вітаміни, мікроелементи тощо. Жива культура Ruminococcus albus: - виділяє мультиензимний комплекс целлюлозолитичної та протеолітичної дії; - підвищує здатність організму до продукування власних ферментів; - розщеплює некрохмалисті полісахариди; - підвищує ефективність використання кормів; - розщеплює щільні целюлозні структури шроту соняшнику, недоступні для інших ферментів, і дозволяє збільшити їх введення в кормові раціони. Амілаза каталізує розщеплення полісахаридів (крохмаль, глікоген тощо) і перетворює їх у дисахариди (мальтозу) і моносахариди (глюкозу). Амілаза бере участь в процесі травлення, нормалізує вуглеводний обмін. Пропіоновокислі бактерії (Propionibacterium shermanii) - працюють в більш широкому діапазоні РН рубця (4-7), за рахунок цього проводять профілактику ацидозу рубця; - збудники пропіоновокислого бродіння, зброджують глюкозу, лактозу та інші вуглеводи, а також деякі спирти з утворенням пропіонової та оцтової кислот і CO2; - ці бактерії, крім цукрів та молочної кислоти, здатні зброджувати пировиноградну кислоту, гліцерин та інші речовини; - одним із основних продуктів життєдіяльності пропіоновокислих бактерій є пропіонова кислота, яка поряд з пропіонатами та пропіоцинами здатна пригнічувати ріст патогенних мікроорганізмів.

Стадія завершеності розробки: Впроваджено в виробництво

Техніко-економічний ефект: Підвищується продуктивність тварин і птахів, знижується на 10-15% витрати і на 20% вартість кормів на одиницю продукції, поліпшуються показники відтворення, зростає збереження поголів'я, знижуються витрати на лікувальні препарати і поліпшуються економічні показники.

Опис розробки:
()
Біологічна кормова добавка "Вітацелл" – ферментно-пробіотичний препарат, отриманий на основі твердофазної ферментації мікроорганізмів целюлозолітичної, пробіотичної та пребіотичної дії (Ruminococcus albus та Lactobacillus sp, Bacillus subtilis 8130, Propionibacterium shermanii), виділені з шлунково-кишкового тракту жуйних тварин (лось) та птиці (глухар). Містить комплекс ферментів з амілолітичною, целюлозолітичною, протеолітичною та бетаглюконазною активністю. Наповнювач – шрот соняшнику. "Вітацелл" – сухий сипучий продукт коричневого кольору зі слабким специфічним запахом, з масовою часткою вологи не більше 12%. Розфасований в багатошарових паперових мішках по 1 кг і 25 кг. Термін зберігання: в сухому темному місці при температурі -50С – +250 С не більше 6 місяців.

Відомості про новизну розробки:


ноу-хау--
1 шт.

Результати дослiджень
Забезпечує отримання стабільних результ

Можливість передачі за кордон:
Продаж техничної документації
Реалізація готової продукції

Фотодоповнення

Країна Україна

Для отримання додаткової інформації звертайтесь::
E-mail: gal@uintei.kiev.ua

або заповнити форму:
Назва органiзацiї :
Адреса :
Розрахунковий рахунок :
Банк :
МФО :
Код ОКПО :

Данi про керiвника наукової органiзацiї :
Прiзвище :
iм'я :
По-батьковi :
Вчена ступiнь, наукове звання :
Телефон :
Факс :
E-mail :
Пропозицiї щодо спiвробiтництва (сумiсне патентування, сумiсне пiдприємство, продаж готового продукту, iнше) :
Країна: