ТЕПЛОТЕХНОЛОГІЯ ПАЙКІВ ШВИДКОГО ПРИГОТУВАННЯ ДЛЯ ГАРЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ
Призначення розробки:
Харчування військовослужбовців та громадян в екстремальних умовах. Рекомендовано як для індивідуального, так і для громадського харчування.
Рекомендована область застосування:
Для військовослужбовців.
В харчовій промисловості
Технічна характеристика:
Загальна вага добового пайка: 477-650 г;
калорійність: 3630 - 4200 ккал. С
ніданок, обід, полуденок, вечеря. 45 варіантів страв.
Переваги перед аналогами:
Пайки, попередньо підготовлені (з дотриманням всіх смакових якостей) порошкоподібні компактні суміші з довготривалим терміном зберігання, це функціональний продукт з антиоксидантними, фолатовмісними, фітоестрогенними та пребіотичними властивостями, в якому збережені функціональні інгредієнти на 93-95 %.
Стадія завершеності розробки:
Підготовлено до впровадження
Техніко-економічний ефект:
Розроблені енергоефективні способи підготовки до сушіння та енергоефективні режими сушіння дозволяють значно зменшити витрати енергоносіїв порівняно з існуючими технологіями. Енергозатрати на виробництво 1 тонни функціональних порошків складають приблизно 1 тонну умовного палива.
Опис розробки:
() Час приготування таких продуктів - 3-5 хв, що особливо важливо в екстремальних ситуаціях. При відновлюванні (додавання окропу до сухої суміші) об'єм збільшується в 7-8 разів.
Відомості про новизну розробки:
є патентів України -- 7 шт.
Результати дослiджень
Готове до впровадження
Можливість передачі за кордон:
Продаж патентів Реалізація готової продукції Спільне виробництво,продаж,эксплуатація
Фотодоповнення
Країна
Україна
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|