ВИСОКОЕФЕКТИВНА ТЕХНОЛОГІЯ ЛАЗЕРНОГО ЗМІЦНЕННЯ НОЖІВ ДЛЯ ПЕРЕРОБКИ ЦУКРОВИХ БУРЯКІВ
Призначення розробки:
Для зміцнення ножів, які переробляють цукровий буряк.
Рекомендована область застосування:
В промисловості, при виготовленні ножів для переробки цукрового буряка.
Переваги перед аналогами:
Висока твердість (11500-1200 МПа) зміцненого шару гофрованої поверхні ножа, значне підвищення ресурсу роботи ножів за рахунок ефекту самозаточування.
Стадія завершеності розробки:
Підготовлено до впровадження
Техніко-економічний ефект:
Дослідне застосування розробленої технології та обладнання в промисловості дозволило підвищити зносостійкість ножів, а значить і ефективність роботи цукрового виробничого комплексу в 2-5 разів.
Опис розробки:
() В розробці застосовується лазерна обробка на передній гофрованій поверхні ножа тонкого зміцненого шару, глибиною 0,1-0,15 мм з твердістю 11500-1200 МПа. Крім високої твердості цей шар має надзвичайно дисперсну структуру. Різниця в твердості приповерхневого шару і нижчих шарів забезпечує в процесі роботи підвищене зношування більш м'якого матеріалу і тим самим - ефект постійного самозаточування ріжучої кромки ножа. Враховуючи, що лазерній обробці піддаються поздовжні поверхні гофри - ефект самозаточування зберігається до повного зносу ножа.
Результати дослiджень
Готове до впровадження
Можливість передачі за кордон:
Спільне доведення до промислового рівня
Фотодоповнення
Країна
Україна
Для отримання додаткової інформації звертайтесь:: E-mail: gal@uintei.kiev.ua
|