технологии

ТРАНСФЕР ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

МОДИФІКОВАНІ ЖИРИ НОВОГО ТИПУ


Призначення розробки: Модифіковані жири нового типу можуть використовуватися як компоненти продуктів профілактично-оздоровчого харчування, і таким чином внести вагомий вклад у вирішення проблеми оздоровлення населення України.

Рекомендована область застосування: Харчова промисловість. Еквіваленти жирів у складі хлібобулочних, кондитерських і жировмісних виробів.

Переваги перед аналогами: В світовій практиці немає прикладів використання етилових ефірів в харчових продуктах, але є лікарські препарати, що містять етилові ефіри жирних кислот, зокрема, поліненасичених. Модифіковані жири нового типу доцільно використовувати, враховуючи наступні переваги: - поліпшення якості харчових продуктів і виключення наявності транс-ізомерів жирних кислот у їх складі; - збагачення жирових систем інгредієнтами, що не викликають підвищення рівня холестерину низької щільності в плазмі крові і не приймають участі в процесах ресинтезу жирів в організмі людини; - відсутність впливу на органолептичну оцінку (запах, смак) харчових продуктів; - нетоксичність.

Стадія завершеності розробки: Виготовлено дослідний зразок

Опис розробки:
()
Одержання модифікованого жиру з потрібною температурою плавлення та іншими фізико- хімічними властивостями перетворенням (частково або повністю) ацилгліцеринів (жирів) на етилові ефіри жирних кислот. Досягається такий результат шляхом етанолізу натуральних або повністю гідрогенізованих жирів з використанням ферментів або інших каталізаторів. Це дає змогу збагачувати модифіковані жири інгредієнтами профілактично-оздоровчого призначення (неповні ацилгліцерини, етилові ефіри жирних кислот), а також зменшити в продуктах вміст насичених жирних кислот, що викликають накопичення в плазмі крові холестерину низької щільності (міристинова, лауринова, пальмітинова) і замінити їх етиловими ефірами стеаринової кислоти, яка за даними ФАО/ВООЗ не викликає негативних наслідків.

Результати дослiджень
Забезпечує отримання стабільних результ

Можливість передачі за кордон:
Спільне доведення до промислового рівня

Фотодоповнення

Країна Україна

Для отримання додаткової інформації звертайтесь::
E-mail: gal@uintei.kiev.ua

або заповнити форму:
Назва органiзацiї :
Адреса :
Розрахунковий рахунок :
Банк :
МФО :
Код ОКПО :

Данi про керiвника наукової органiзацiї :
Прiзвище :
iм'я :
По-батьковi :
Вчена ступiнь, наукове звання :
Телефон :
Факс :
E-mail :
Пропозицiї щодо спiвробiтництва (сумiсне патентування, сумiсне пiдприємство, продаж готового продукту, iнше) :
Країна: