технологии

ТРАНСФЕР ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ТЕХНОЛОГІЯ ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТОЇ БІОРОЗКЛАДУВАЛЬНОЇ ТАРИ З ТЕРМОСТІЙКИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ ДЛЯ ГАРЯЧИХ НАПОЇВ


Призначення розробки: Розроблення технології екологічно чистої біорозкладуваної термостабільної тари для харчових продуктів, зокрема, напоїв, які подаються в холодному або гарячому вигляді.

Рекомендована область застосування: Заклади ресторанного господарства, навчальні заклади, роздрібна торгівля тощо.

Переваги перед аналогами: - Екологічність - запропонована тара буде швидко розкладатися за рахунок харчових компонентів, які входять до їх складу; - простота виготовлення - технологічний процес отримання тари буде не складним, не вимагатиме розробки спеціалізованого устаткування, технологічні параметри можна забезпечити на існуючому обладнанні для виробництва тари; - термостабільність - запропонована тара буде мати можливість витримувати температуру напою до 100°С без погіршення його смакових якостей, деформацій форми тари або зміни її складу; - невисока собівартість - рецептурні компоненти, які заплановано використовувати у складі тари, є доступними на території України, недорогими, відходів не передбачено; - натуральність; - зручність у використанні.

Стадія завершеності розробки: Провірено в лабораторних умовах

Техніко-економічний ефект: Розроблення технології екологічно чистої біорозкладуваної тари дозволить істотно покращити стан навколишнього середовища шляхом зниження використання шкідливої пластикової тари, що не розкладається в ґрунті за звичайних умов та призводить до екологічного забруднення.

Опис розробки:
()
Український університет розробив біорозкладувальної тари з термостійкими властивостями для гарячих напоїв на основі гелеутворюючих компонентів білково-полісахаридної природи. Рецептурний склад тари дозволяє не тільки зберігати природній смак напою, але й надавати йому за побажанням споживача додаткових смакоароматичних властивостей - солодкого, кислуватого або інших смаків, різноманітних ароматів, або збагачувати його біологічно активними сполуками - мінеральними речовинами, вітамінами тощо. Надання додаткових органолептичних показників або підвищення біологічної цінності можливе за рахунок натуральних смакоароматичних або біологічно активних речовин, що входять до складу тари.

Результати дослiджень
Потрібне доопрацювання

Можливість передачі за кордон:
Спільне доведення до промислового рівня

Фотодоповнення

Країна Україна

Для отримання додаткової інформації звертайтесь::
E-mail: gal@uintei.kiev.ua

або заповнити форму:
Назва органiзацiї :
Адреса :
Розрахунковий рахунок :
Банк :
МФО :
Код ОКПО :

Данi про керiвника наукової органiзацiї :
Прiзвище :
iм'я :
По-батьковi :
Вчена ступiнь, наукове звання :
Телефон :
Факс :
E-mail :
Пропозицiї щодо спiвробiтництва (сумiсне патентування, сумiсне пiдприємство, продаж готового продукту, iнше) :
Країна: