Завершився цикл вебінарів УкрІНТЕІ з трансферу технологій

У вересні-листопаді 2020 р. Український інститут науково-технічної експертизи та інформації у рамках виконання проєкту «Розвиток міжрегіональної мережі трансферу технологій» провів цикл безкоштовних вебінарів з метою підвищення рівня компетенцій у сфері комерціалізації перспективних розробок і проєктів.

Науковими керівниками вебінарів були задіяні такі знані фахівці як Ю. М. Капіца - доктор юридичних наук, директор Центру досліджень інтелектуальної власності та трансферу технологій НАН України, Л. П. Тимощик - кандидат економічних наук, судовий експерт, оцінювач, завідувач лабораторії економічних досліджень Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України, О. В. Васильєв - кандидат технічних наук, директор Асоціації «ІНФОРМАТІО-КОНСОРЦІУМ», патентний повірений України, Л. П. Батенко - кандидат економічних наук, професор кафедри менеджменту КНЕУ, провідний фахівець у сфері управління проектами, магістр бізнес-освіти (Університет економіки й права Екс, Франція), сертифікований менеджер з управління якістю Німецької та Європейської асоціацій якості, сертифікований тренер німецької організації REFA, П. ГМельник-Мельников - кандидат технічних наук, науковий співробітник відділу менеджменту наукових досліджень та інновацій Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького НАН України.

Впродовж трьох місяців у вебінарах взяло участь понад 250 представників закладів вищої освіти та наукових установ, галузевих інститутів, інститутів післядипломної освіти, науковці, винахідників, патентних повірених, судових експертів, аспірантів, студентів, інших зацікавлених осіб.

Тематика вебінарів викликала велику зацікавленість. Були розглянуті теоретичні і практичні аспекти: маркетингових, патентних та патентно-кон’юнктурних досліджень об’єктів права інтелектуальної власності; розробки бізнес-плану з комерціалізації об’єктів права інтелектуальної власності, взаємодії з потенційними інвесторами; оцінки вартості та обліку об’єктів права інтелектуальної власності; варіанти розподілу прав інтелектуальної власності у договорах на виконання досліджень та розробок з національними та іноземними замовниками; практика укладання договорів про трансфер технологій; специфіка України при комерціалізації науково-технічних розробок.

Під час проведення вебінарів у чаті відбувався продуктивний обмін думками щодо визначених тем. Сподіваємося, що слухачі отримали багато нових знань та практичних порад, які знадобяться їм у подальшій роботі.

Усі зареєстровані слухачі зможуть передивитися при необхідності записи трансляції та презентації на архівній сторінці вебінарів УкрІНТЕІ.

 

 

  • Національна академія педагогічних наук України
  • DB «Technologies of Ukraine»
  • DB "Research, developmental works and dissertations of Ukraine"
  • DB «Innovative technologies and developments»
  • DB «Scientific periodicals of the Ministry of Education and Science of Ukraine»
  • DB «Scientific and technical events»