28 травня у межах Тижня Відкритого Уряду в УкрІНТЕІ відбудеться семінар «Пережити бурю: уважний погляд на українських вчених та їхні потреби у воєнний час»

28 травня 2024 р. об 11-00 у межах Тижня Відкритого Уряду відбудеться відкритий науково-практичний семінар УкрІНТЕІ на тему «Пережити бурю: уважний погляд на українських вчених та їхні потреби у воєнний час».

Спікерка – Анастасія Луценко, Науковий координатор Academ.City, Київський академічний університет НАН України, Департамент інновацій та підприємництва, Інститут інновацій та конкуренції Макса Планка

Війни значно впливають на стійкість наукових систем та вчених, що часто призводить до зниження фінансування досліджень, збоїв у наукових спільнотах та припинення дослідницьких процесів. Однак вони також сприяють появі нових технологічних здобутків. Дослідники, як ключове джерело наукових знань, відіграють вирішальну роль у підтримці продуктивності та прогресу науки під час конфлікту. Проте відсутність емпіричних даних з цього питання часто стає причиною обмеження фактичних даних для прийняття рішень. У нашому дослідженні ми прагнемо вивчити вплив війни на сприйняту продуктивність вчених, розглядаючи приклад війни, що триває в Україні. Досліджуючи проблеми, з якими стикаються дослідники, та фактори, що сприяють їх стійкості, ми прагнемо надати цінну інформацію про потреби науки воєнного часу. Розуміння досвіду та потреб учених може допомогти у розробці політики та стратегій, які підтримують та підвищують стійкість наукових систем за часів кризи.

Вхід без попередньої реєстрації за посиланням http://webinar.ukrintei.ua/

Для тих, хто не може бути присутнім на семінарі, але зацікавлений у тематиці, запис та презентацію буде викладено в Архівних записах за посиланням http://webinar.ukrintei.ua/.

Бажаючим отримати електронний сертифікат – звертатися до організаторів.

Контакти:

Матусевич Вікторія (050) 351-59-22, vv.matusevych@gmail.com

 

  • Національна академія педагогічних наук України
  • DB «Technologies of Ukraine»
  • DB "Research, developmental works and dissertations of Ukraine"
  • DB «Innovative technologies and developments»
  • DB «Scientific periodicals of the Ministry of Education and Science of Ukraine»
  • DB «Scientific and technical events»