16 червня у Міністерстві освіти і науки України відбувся другий навчальний семінар на тему «Практика управління інтелектуальною власністю у ВНЗ», який було організовано

×

Повідомлення про помилку

Notice: Undefined index: und в eval() (рядок 2 із /srv/www/ukrintei/sites/all/modules/contrib/views/plugins/views_plugin_argument_default_php.inc(66) : eval()'d code).

Міністерством спільно з Українським інститутом науково-технічної експертизи та інформації (УкрІНТЕІ).

Цей захід продовжив цикл навчальних семінарів для працівників підрозділів з питань інтелектуальної власності, трансферу технологій та інноваційної діяльності вищих навчальних закладів.
Зі вступним словом про ефективність функціонування підрозділів з питань інтелектуальної власності ВНЗ виступив директор Департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій МОН України В.С. Шовкалюк. Директор УкрІНТЕІ В.П. Чеботарьов у своїй доповіді розглянув ймовірні шляхи розвитку наукової діяльності студентів у ВНЗ і перспективи використання можливостей УкрІНТЕІ щодо співпраці з навчальними закладами при орієнтуванні студентів на різні види подальшої діяльності (наукова і науково-педагогічна діяльність, робота за наймом, створення власного бізнесу).
Професор Інституту інтелектуальної власності ОНУ «Одеська юридична академія» П.М. Цибульов у своїй лекції розповів про порядок створення, діяльності та визначення ефективності офісу трансферу технологій. Проректор з наукової роботи ДНУЗТ ім. академіка В. Лазаряна С.В. Мямлін поділився досвідом університету щодо створення і впровадження конструкторських розробок студентів і викладачів та організації захисту інтелектуальної власності і авторського права на власні розробки. Заступник проректора з наукової роботи НТТУ «КПІ» В.А. Барбаш навів приклади створення інноваційних структур різних типів в університетах світу, розповів про досвід Київської політехніки у створенні та функціонуванні інноваційних інфраструктур.
Також на навчальному семінару розглядалися питання: практичних аспектів патентування винаходів у ВНЗ (патентний повірений України Г.В. Тиртична); досвіду і можливостей УкрІНТЕІ в розробці та застосуванні інструментів і механізмів трансферу технологій (консультант УкрІНТЕІ Г.Л. Кушнір); практики підготовки заявок на участь у проектах програми «Горизонт 2020» (представник Національного координатора національних контактних пунктів програми «Горизонт 2020» О.В. Коваль). Директор з розвитку бізнесу компанії «Borsch Ventures» С. Святненко розповів про досвід успішних світових стартапів, зокрема глобальних технологічних екосистем, та про діяльність власної компанії щодо підтримки інноваційного розвитку.
Під час семінару відбулася жвава дискусія, доповідачі відповіли на багато запитань, а слухачі в анкетному опитуванні запропонували нові теми, що їх цікавлять, для подальших семінарів.
 
   
   
   
   
 

 

  • Національна академія педагогічних наук України
  • БД «Технології України» 
  • БД “Науково-дослідні, дослідно-конструкторські роботи і дисертації України”
  • БД «Інноваційні технології та розробки»
  • БД «Наукові періодичні видання МОН України» 
  • БД  «Науково- технічні заходи»