Делегація УкрІНТЕІ відвідала РЦТТ

×

Повідомлення про помилку

Notice: Undefined index: und в eval() (рядок 2 із /srv/www/ukrintei/sites/all/modules/contrib/views/plugins/views_plugin_argument_default_php.inc(66) : eval()'d code).

У рамках виконання спільного проекту «Побудова українсько-білоруського сегменту інформаційно-технологічної платформи трансферу технологій колективного використання на базі автоматизованих систем формування ресурсів УкрІНТЕІ і РЦТТ» в період з 12 по 16 листопада 2018 р. делегація Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації з робочим візитом відвідала Республіканський центр трансферу технологій (РЦТТ) у м. Мінськ, Республіка Білорусь. Мета візиту - обговорення результатів виконаних і перспективних спільних робіт згідно з Договором про співробітництво, захист і використання інтелектуальної власності з Республіканським центром трансферу технологій, вдосконалення інструментів для підвищення ефективності комерціалізації технологій в Україні і Білорусі.

До складу української делегації входили:
1. Камишин Володимир Вікторович, в.о. директора УкрІНТЕІ
2. Михальченкова Олена Євгенівна, завідувач сектором формування інноваційних ресурсів і трансферу технологій УкрІНТЕІ
3. Вертій Олексій Олексійович, радник директора УкрІНТЕІ

З боку РЦТТ на зустрічі були присутні:
1. Успенський Олександр Олексійович, директор Республіканського центру трансферу технологій
2. Гончаров Валерій Валерійович, директор Центру системного аналізу і стратегічних досліджень НАН Білорусі
3. Кузьмін Віталій Володимирович, начальник відділу маркетингу РЦТТ

Програмою візиту було передбачено проведення переговорів в РЦТТ щодо виконання робіт відносно другого етапу спільного проекту «Розробка проекту регламенту обміну науково-технічною інформацією і структурно-функціональної схеми обміну науково-технічною інформацією на базі автоматизованих систем формування ресурсів УкрІНТЕІ і РЦТТ».

Основну увагу на переговорах було приділено обговоренню подальшого удосконалення блоку «Сегмент Україна-Білорусь» у структурі інформаційно-технологічної платформи колективного використання. Для введення оновленого організаційно-методичного механізму обміну науково-технічною інформацією проведено спільний українсько-білоруський експеримент, який підтвердив працездатність системи. Українській стороні був переданий перелік білоруських технологій, які були відібрані для розміщення в БД «Технологічна пропозиція» на інформаційно-технологічній платформі колективного використання.

На платформі широко представлені розробки і досягнення українських і білоруських учених, інноваційні та інвестиційні проекти, інформація про об'єкти інтелектуальної власності, виконані науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи, організації, що виконують наукові дослідження і розробки, технопарки, законодавство країн в області інноваційної діяльності, трансферу і комерціалізації технологій, можливості отримання освіти та ін.

Сторони визнали позитивний результат проведеної роботи щодо співпраці УкрІНТЕІ і РЦТТ в області наукового забезпечення трансферу технологій, обміну інформаційними ресурсами щодо нових науково-технічних досягнень та вдосконалення інструментів для підвищення ефективності комерціалізації технологій, управління інтелектуальною власністю та підтримки інноваційної діяльності України та Білорусі. Сторони заявили, що будуть і надалі докладати спільних зусиль для успішного розвитку взаємовигідного українсько-білоруського співробітництва в сфері трансферу технологій та інноваційної діяльності.

 

  • Національна академія педагогічних наук України
  • БД «Технології України» 
  • БД “Науково-дослідні, дослідно-конструкторські роботи і дисертації України”
  • БД «Інноваційні технології та розробки»
  • БД «Наукові періодичні видання МОН України» 
  • БД  «Науково- технічні заходи»