Підсумки захисту проектів учасниками навчального тренінгу з питань інтелектуальної власності, трансферу технологій та управління інноваційною діяльністю (ІР Мarathon)

23 квітня у МОН України відбувся захист проектів учасниками навчального тренінгу з питань інтелектуальної власності, трансферу технологій та управління інноваційною діяльністю (ІР Мarathon), що  проводив ДНУ «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації» разом із ДО «Національний офіс інтелектуальної власності» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Національної академії наук України.

Проекти  передбачали проведення технологічного аудиту певного ОПІВ, оцінювання ринкової (справедливої) вартості для цього ОПІВ, визначення межі роялті для угоди з комерціалізації цього ОПІВ, проведення маркетингового, патентно-кон’юнктурного дослідження щодо певного ОПІВ; підготовку  бізнес-плану з комерціалізації ОПІВ.

 

 

 

 

 

 

  

Під час захисту проектів комісія, у яку входили представники Міністерства освіти і науки України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, відомі науковці та практики (зокрема керівник експертної групи з питань комунікацій та стратегічного планування директорату інновацій та трансферу технологій МОН України В.І. Чернюк, державний експерт експертної групи з питань комунікацій та стратегічного планування директорату інновацій та трансферу технологій МОН України  М.В. Зенова, заступник директора департаменту інтелектуальної власності МЕРТ України С.О. Шкураков, генеральний директор ТОВ «ІНФОРМАТІО» О.В. Васильєв, тренер стартап-школи КНУ ім. Шевченка В.П. Зубченко та ін.) відібрала тринадцять найкращих проектів, автори яких отримають менторську підтримку та можливість презентувати свої напрацювання на Всеукраїнському фестивалі інновацій 16 травня 2019 року.

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

    

Підсумки проведення навчальних тренінгів підбив В.І. Чернюк, який також відзначив високий рівень організації навчальних тренінгів.

 

  • Національна академія педагогічних наук України
  • БД «Технології України» 
  • БД “Науково-дослідні, дослідно-конструкторські роботи і дисертації України”
  • БД «Інноваційні технології та розробки»
  • БД «Наукові періодичні видання МОН України» 
  • БД  «Науково- технічні заходи»