Відбулася презентація нового Економічного огляду та макроекономічного прогнозу для України

×

Повідомлення про помилку

Notice: Undefined index: und в eval() (рядок 2 із /srv/www/ukrintei/sites/all/modules/contrib/views/plugins/views_plugin_argument_default_php.inc(66) : eval()'d code).

У представництві Світового банку в Україні відбулася презентація нового Економічного огляду та макроекономічного прогнозу для України ( 04.04.2014 р., м.Київ, Дніпровський узвіз, 1, Представництво Світового банку в Україні).
У форматі заходу було надано оцінку поточним тенденціям економічної активності в Україні та презентовано прогноз економічного зростання на середньострокову перспективу.
Новий Економічний огляд презентовано експертами Світового банку:
1 Чімяо Фан, Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови
2 Лаліта Мурті, Координатор сектору боротьби з бідністю та макроекономічної політики, провідний економіст Представництва Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови
3 Анастасія Головач, економіст Представництва Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови
Експертами зазначено, що у 2014 році Світовий банк очікує падіння ВВП на 3%, і, як наслідок, скорочення внутрішнього споживання та капітальних інвестицій. Інфляція залишатиметься високою за рахунок підвищення тарифів на енергоносії та девальвації гривні. Таким чином, макроекономічна ситуація в Україні потребує вжиття термінових заходів, спрямованих на стабілізацію з метою стимулювати зростання, серед яких:
1 Створення макроекономічної стабільності фінансового сектору через проведення ключових структурних реформ, які дадуть поштовх економічному зростанню.
2 Заходи щодо поліпшення державного управління і підвищення його прозорості, зокрема, вчасне проведення реформ у газовому секторі, поліпшення державних закупівель та зменшення дерегуляції бізнесу, що дасть можливість Уряду заручитися підтримкою для реалізації більш широких реформ.
Ці заходи допоможуть зменшити фіскальні та квазі-фіскальні субсидії, підвищити ефективність державних витрат, збільшити доходи, посилити державне управління, підтримати приватний сектор та стимулювати економічне зростання. Якщо вони будуть запроваджені швидко, вже у 2015 році економічне зростання відновиться, і ВВП може зрости на 3% за рахунок покращення бізнес-активності та зростання іноземних інвестицій. Інфляція буде поступово знижуватися у середньостроковій перспективі.
У презентації нового Економічного огляду та макроекономічного прогнозу для України взяли участь представники засобів масової інформації, органів державної влади. Від УкрІНТЕІ участь взяла Паладченко О.Ф., завідувач відділу прогнозування науково-технологічного розвитку.

 

  • Національна академія педагогічних наук України
  • БД «Технології України» 
  • БД “Науково-дослідні, дослідно-конструкторські роботи і дисертації України”
  • БД «Інноваційні технології та розробки»
  • БД «Наукові періодичні видання МОН України» 
  • БД  «Науково- технічні заходи»