Відкрите урочисте засідання Вченої ради УкрІНТЕІ, присвячене 85-річчю з дня народження Володимира Дмитровича Пархоменка

17 грудня 2018 р. в ДНУ УкрІНТЕІ відбулося відкрите урочисте засідання Вченої ради, присвячене 85-річчю з дня народження радника директора, головного редактора наукового журналу «Наука, технології інновації», члена-кореспондента Національної академії педагогічних наук України, доктора технічних наук, професора, Лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, заслуженого працівника вищої школи УРСР, депутата Верховної ради УРСР (1984-1990 рр.), Міністра вищої і середньої спеціальної освіти УРСР (1984–1991 рр.), директора УкрІНТЕІ (1997–2007 рр.) Володимира Дмитровича Пархоменка.

Урочисте засідання відкрив голова Вченої ради, чл.-кор. НАПН України, доктор пед. наук В. В. Камишин щирим привітанням від колективу Інституту, який В. Д. Пархоменко очолював з січня 1997 р. по травень 2007 р.

Були зачитані вітальні листи від колег з різних країн – Азербайджану, Польщі, США, Японії, від Президента Національної академії педагогічних наук України В. Г. Кременя, заступника Міністра освіти і науки України М. В. Стріхи, Президента Академії технологічних наук України А. О. Морозова, Керівника Секретаріату Комітету з Державних премій України В. С. Стогнія, від колег з Поділля.

Володимир Дмитрович представив свою нову монографію «Бути успішним в умовах інформаційного перенавантаження» (К., УкрІНТЕІ, 2018 р.) у якій викладено підходи до формування успішного життя людини на новій інформаційно-знаннєвій платформі. Книга викликала великий інтерес.

Привітати ювіляра прийшли та приїхали його учні і колеги з різних куточків країни, які працювали з Володимиром Дмитровичем у різні періоди його життя. Зокрема, проректор з науково-педагогічної роботи Українського державного хіміко-технологічного інституту Рижова Ольга Петрівна згадувала, як вона була студенткою Дніпропетровського хіміко-технологічного інституту, а В. Д. Пархоменко – його ректором. Саме до цього інституту вступив юний Пархоменко, успішно його закінчив, потім – аспірантуру, захистив кандидатську і докторську дисертації, пройшов усі посадові сходинки – від студента до ректора. А сьогоднішній ректор УДХТУ Півоваров Олександр Андрійович привітав ювіляра з відеозапису.

Із США приїхав перший аспірант В.Д. Пархоменка, доктор технічних наук, професор Сорока Петро Гнатович.

 

З привітаннями виступили:

Кирюхін Микола Михайлович – Президент спілки наукових та інженерних об’єднань України;

Кузнєцов Юрій Миколайович, доктор технічних наук, професор, заслужений винахідник УРСР, заслужений працівник народної освіти України;

Яцків Ярослав Степанович, директор Головної астрономічної лабораторії, член Президії НАНУ;

Куліков Петро Мусійович, ректор Київського державного університету будівництва і архітектури, заслужений працівник освіти України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, доктор економічних наук, професор, Голова Ради ректорів Київського регіону;

Дорожко Григорій Іванович, радник директора Інституту інтелектуальної власності НАПНУ;

Яцков Сергій Васильович, виконавчий директор ГО «Українське молодіжне аєрокосмічне об’єднання «Сузір’я»№

Шовкалюк Віктор Степанович, радник Міністра освіти і науки України№

Соловйов В’ячеслав Павлович – заступник директора Центра наукових досліджень ім. Г .Доброва НАН України;

Жарінова Алла Георгіївна, директор Державної науково-технічної бібліотеки;

Гончаренко Алевтина Петрівна, колишній перший заступник директора УкрІНТЕІ;

Кисельова Жанна Семенівна, колишній головний бухгалтер УкрІНТЕІ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шановний Володимире Дмитровичу!

Нехай життя дарує Вам довгі роки  творчого натхнення, міцного здоров’я, благополуччя, щедрої долі, надійність друзів, душевність і тепло близьких.

 

  • Національна академія педагогічних наук України
  • БД «Технології України» 
  • БД “Науково-дослідні, дослідно-конструкторські роботи і дисертації України”
  • БД «Інноваційні технології та розробки»
  • БД «Наукові періодичні видання МОН України» 
  • БД  «Науково- технічні заходи»